Hoe waterdicht is ‘waterdicht’?

Onafhankelijke tests IC Consultants Ltd (onderdeel van de Faculteit voor Mechanische Techniek van het Imperial College in Londen) kreeg de opdracht een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de waterdichtheid van het onderdompelbare Aquapac assortiment. De tests werden uitgevoerd in een voor dit doel gebouwde drukkamer. Alle Aquapac behuizingen voldeden aan onze claims ten aanzien van waterdichtheid. Alle behuizingen voor gebruik onder water, voorzien van onze gepatenteerde Aquaclip, kwamen door de test als 100% waterdicht tot ten minste 0.5 bar wat gelijk staat aan een diepte van 5.1 m. Sommige kwamen op 2.0 bar wat gelijk staat aan een diepte van 20.4 m. Testprocedures binnen ons bedrijf Tijdens de fabricage testen we steeds elke productiereeks van onze behuizingen in onze eigen drukkamer gedurende 5 minuten bij 1.0 bar wat overeenkomt met een diepte van 10.1 m. Bovendien doen we een eenvoudige test waarbij we de behuizingen ter controle onder water indrukken. Stormproof™ Onze stormbestendige reeks van niet- onderdompelbare buidels en tassen zijn voorzien van een zeer hoogwaardige sluiting. Al onze producten worden voorzien van een coating met dichte lagen van PU of TPU plastic en alle naden zijn of gelast of gestikt en vervolgens voorzien van waterdichte afdichting die er bij een hoge temperatuur op is aangebracht. IPX Uitleg, wat betekend de IPX code? IPX is de beschermingsgraad tegen vocht en zo kunt u per Aquapac tas de classificatie zien.

IPX1 Druppeldicht: Geen schade indien onderhevig aan verticale druppels
IPX2 Druppeldicht: Geen schade indien druppels vallend onder een hoek van 15°
IPX3 Spatdicht: Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder een hoek van max -60° tot 60°
IPX4 Plensdicht: Geen schade indien besproeid (10 l/min) onder elke hoek
IPX5 Sproeidicht: Geen schade indien bespoten (12,5 l/min) onder elke hoek gedurende 3 minuten op een afstand van 3 meter.
IPX6 Waterbestendig: Geen water indringing indien bespoten (100L/min) onder elke hoek gedurende 3 minuten op een afstand van 3 meter.
IPX7 Dompeldicht: Onderdompeling maximaal 5 sec. tot een diepte van maximaal 1 meter.
IPX8 Waterdicht: De apparatuur in tas blijft bruikbaar voor continu gebruik onder water tot maximaal 5 meter diepte. Bij elke Aquapac tas vindt u een IPX code en in de tabel hierboven ziet u de beschermingsgraad van het product.