Frequently Asked Questions
Om condensatie te absorberen uit een vochtige omgeving, raden wij aan om een zakje droogmiddel in je Aquapac bij je spullen te stoppen. In een vochtig klimaat zal er vocht in de lucht zitten die zich bevindt in de afgesloten tas. Bij camera’s is het vocht geneigd om in de lens te condenseren. Zakjes met droogmiddel zullen dit vocht geheel absorberen en zo blijft de inhoud van de Aquapac kurkdroog. Veel van onze tassen worden geleverd met één of meer van die zakjes met droogmiddel. In een vochtige omgeving adviseren wij u daarom steeds om een zakjes droogmiddel te gebruiken in een Aquapac Tas.
De meeste kleine gaatjes in een Aquapac tas kunnen zeer eenvoudig gerepareerd kunnen worden met deze onderstaande producten: Tear-Aid Repair Tape Tear-Aid is een alternatief voor McNett Tenacious Tape en werkt op dezelfde manier. McNett Tenacious Tape Dit is een zeer sterke, zeer kleverig tape die kan worden gebruikt om kleine gaten en scheuren in TPU en stoffen te repareren. McNett Seamseal (of soortgelijke Urethaan Reparatie Lijmen) Volg de instructies op de verpakking voor Seamseal of Urethaan lijm. Het is iets rommeliger en tijdrovender dan de reparatie tape van McNett. Maar we moeten wel melden dat schade aan de sluiting, harde delen en de naden van tassen niet gemakkelijk te repareren zijn.
De Aquaclip sluiting:
Deze is gemaakt van speciaal gevormd plastic en zijn erg sterk. Alvorens we onze eerste Aquaclip op de markt brachten, werd hij voor onafhankelijk onderzoek aangeboden aan de Technische Faculteit van de Universiteit van Bath. Zij verklaarden dat de tas nog steeds waterdicht was na 10.000 keer te zijn geopend en gesloten!
De zachte tassen:
De flexibele tassen worden gemaakt van diverse speciale polymeren die worden gebonden met een techniek genaamd hoogfrequent lassen. Hoog-frequente radiogolven zorgen er voor dat de verschillende materiaallagen een chemische binding aangaan zodat alle verbindingen even sterk zijn als alle andere delen van het materiaal. Al onze materialen zijn UV-bestendig, dus ze zullen geen schade ondervinden of verkleuren door blootstelling aan zonlicht.
Stormbestendig:
Voor onze Stormbestendige reeks gebruiken we nylon en polyester die met PU of TPU worden gecoat om ze 100% waterdicht te maken. De tassen worden vervaardigd met toepassing van hoogfrequent lastechnieken voor de naden of ze worden eerst gestikt en vervolgens worden stikgaatjes weer bij hoge temperaturen gedicht.
Aquapac heeft opdracht gegeven tot een onderzoek door het Imperial College in Londen naar het gebruik van de AQ158 (tas voor een insulinepompje) en AQ558 (tas voor elektronische apparatuur met externe aansluitingen), nadat een groot aantal vragen van klanten werd ontvangen betreffende hun geschiktheid voor deze toepassingen. De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat – onder bepaalde omstandigheden – de stroomsnelheid van de insuline door de tas kan verminderen. Vooral lage stroomsnelheden kunnen worden beïnvloed en daarom kan Aquapac de geschiktheid van deze tassen voor insulinepompjes niet garanderen. Of deze tassen geschikt zijn voor een bepaald insulinepompje moet de gebruiker zelf bepalen. Aquapac heeft het advies gekregen om gebruikers van de tassen aan te raden hun bloedsuikerwaarde regelmatig te controleren. De tests werden uitgevoerd op het Imperial College voor Wetenschap, Technologie en Geneeskunde met gebruikmaking van een Roche Accu-Check Spirit insulinepompje bij een temperatuur van 20 graden Celsius en bij een stroomsnelheid van 2U/uur en 10U/uur. De afgegeven hoeveelheden insuline gedurende 60 minuten waren als volgt:
- 2U/uur buiten de behuizing: 0.0131 g (stroomsnelheid 100%)
- 2U/uur in Aquapac 150: 0.0106 g (stroomsnelheid 81%)
- 2U/uur in Aquapac 150: 0.0056 g (tweede testmodel en stroomsnelheid 42%)
- 2U/uur in Aquapac 550: 0.0121 g (stroomsnelheid 92%)
- 10U/uur buiten de behuizing: 0.0864 g (stroomsnelheid 100%)
- 10U/uur in Aquapac 150: 0.0878 g (stroomsnelheid 100%)
- 10U/uur in Aquapac 550: 0.0903 g (stroomsnelheid 100%)
21 Augustus 2006